Veldsla met nectarine

340 kcal

20 min. bereiden

2.8/5

(6)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 bakje groene-aspergepunten

    groene-aspergepunten

  • 0 zout

    zout

  • 150 gram kipgrillworst

    kipgrillworst

  • 2 nectarines

    nectarines

  • 50 gram amandelen

    amandelen

  • 2 eetlepels witte-wijnazijn

    witte-wijnazijn

  • 2 theelepels Zaanse mosterd

    Zaanse mosterd

  • 6 eetlepels walnotenolie

    walnotenolie

  • 0 peper

    peper

  • 2 zakken veldsla met bietjes

    veldsla met bietjes

2002 nr. 07 - Rondje door Nederland

Aan de slag

  1. Ovengrill voorverwarmen. In pan met ruim water en zout aspergepunten in ca. 5 minuten beetgaar koken. In vergiet onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Worst in blokjes snijden en uitspreiden op bakplaat. Bakplaat ca. 10 cm onder hete grill schuiven en worst in ca. 5 minuten knapperig bruin roosteren, regelmatig omscheppen. Nectarines wassen en vruchtvlees in dunne partjes snijden. Amandelen grof hakken. In slaschaal azijn met mosterd, olie en zout en peper naar smaak tot dressing kloppen. Veldsla met bietjes, aspergepunten en nectarine erdoor scheppen. Blokjes worst en amandelen erover strooien.

  • algemeenVoor een vegetarische variant van deze salade kunnen blokjes rookkaas in plaats van blokjes kipgrillworst door de veldsla gemengd worden. Op die manier blijft de rokerige smaak behouden, die zo mooi contrasteert met het friszoete van de bietjes en de nectarines

Wat vond je van dit recept?

Veldsla met nectarine

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig