bewaar
Franse aardbeientaart
Franse aardbeientaart
bewaar

Franse aardbeientaart

Fris zomergebak met een basis van mascarpone en honing.

25 min. bereiden
30 min. oventijd
1 uur 30 min. wachten
144waarderingen

Ingrediënten

8 porties

155 g

ongezouten roomboter

250 g

tarwebloem

125 g

witte basterdsuiker

12 g

vanillesuiker

1

middelgroot ei

375 g

mascarpone

3 el

vloeibare honing

4 blaadjes

gelatine

300 g

verse aardbei

1 tl

fijne kristalsuiker

2 el

kraanwater

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • deegroller

  • taartvorm (Ø 28 cm)

Fris zomergebak met een basis van mascarpone en honing.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de boter in blokjes. Doe de bloem, witte basterdsuiker, boter, vanillesuiker en het ei in de keukenmachine en meng tot een samenhangend deeg. Kneed kort met de hand en rol met de deegroller op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ronde lap met een doorsnede van 30 cm.

2

Vet de taartvorm in met wat boter, bekleed de bodem en de randen van de vorm met het deeg. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. lichtbruin en gaar. Neem uit de oven en laat in de vorm in 1 uur helemaal afkoelen.

3

Roer met een vork de mascarpone los in een kom en meng de honing erdoor. Verdeel het mascarponemengsel over de taartbodem. Week de gelatine 5 min. in koud water.

4

Verwijder ondertussen de kroontjes van de aardbeien en snijd in partjes. Leg de aardbeien dakpansgewijs op het mascarponemengsel in de vorm. Begin bij de korst en werk naar binnen.

5

Doe de kristalsuiker met het water in een steelpan en laat de suiker oplossen. Knijp de gelatine uit en laat oplossen in het suikerwater. Bestrijk de aardbeien met het suikerwater, met behulp van de bakkwast. Dek de taart af met vershoudfolie en laat in minimaal 30 min. stijf worden in de koelkast.

Gelatine verwerken

Instructievideo - 01:12 min.