bewaar
Bossche-bollenberg met vlinders
Bossche-bollenberg met vlinders
bewaar

Bossche-bollenberg met vlinders

Bijna te mooi om op te eten, deze soezenstapel met chocolade, slagroom en marsepein

40 min. bereiden
15 min. oventijd
30 min. wachten
44waarderingen

Ingrediënten

26 porties

150 ml

kraanwater

75 g

ongezouten roomboter

1 mespunt

zout

100 g

tarwebloem

3

middelgrote eieren

400 ml

verse slagroom

24 g

vanillesuiker

200 g

chocolade extra puur 72%

2 el

poedersuiker

50 g

roze cupcake marsepein

Dit heb je nodig

  • spuitzak

  • bakpapier

  • deegroller

  • vlinderuitsteekvorm

Bijna te mooi om op te eten, deze soezenstapel met chocolade, slagroom en marsepein

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng in een pan met dikke bodem 150 ml water met de boter en het zout aan de kook. Voeg als de boter gesmolten is, in 1 keer de bloem toe. Roer met een houten lepel tot een deegbal ontstaat die loslaat van de pan. Neem van het vuur en laat iets afkoelen. Roer een voor een de eieren door het beslag. Voeg pas een volgend ei toe als het vorige helemaal is opgenomen. Blijf roeren tot een stevig en glanzend deeg ontstaat.

2

Schep het deeg in de spuitzak. Maak 26 gelijke toefjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Houd ruimte tussen de toefjes. Bak de toefjes in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar. Laat de toefjes in 30 min. afkoelen op een rooster.

3

Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf. Schep de slagroom in de schoongemaakte spuitzak. Prik de soesjes aan de onderkant in met de punt van een mes en vul ze met slagroom.

4

Breng een pan water aan de kook. Hak de chocolade grof. Hang een iets kleinere kom of pan in de pan met water, die het water niet mag raken. Laat daarin de chocolade smelten (au bain-marie). Neem de pan van het vuur. Leg telkens een soesje op een vork en doop in de chocolade. Zet een papieren puntmuts op een platte schaal en stapel de soesjes eromheen.

5

Rol de marsepein met de deegroller uit op een met poedersuiker bestoven werkblad. Steek met de vormpjes vlindertjes uit de marsepein. Decoreer de soesjes met de vlinders.

Marsepein maken

Instructievideo - 01:41 min.