Mini-appeltaartjes
Dat appel en kaneel samen lekker smaken, wisten we al. Maar chocolade kan er ook bij!

Advertentie
Ingrediënten
- 200 g witte chocolade
- 1 vanillestokje
- 200 g gezouten roomboter
- 200 g witte basterdsuiker
- 3 tl kaneel
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 2 jazz-appels
- 2 middelgrote eieren
Lekker erbij
Keukenspullen
- 8 miniquichevormpjes
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Hak de chocolade fijn. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit. Doe het merg met de chocolade, boter en suiker in een pan en smelt al roerend met een houten lepel op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
- Zeef ondertussen de kaneel en het bakmeel boven een kom. Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart in 4 partjes. Leg in elk quichevormpje 4 appelpartjes in een waaiervorm. Roer de eieren door het chocolademengsel. Spatel het bakmeel door het beslag en verdeel over de vormpjes.
- Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Laat de taartjes 10 min. afkoelen in de vorm. Neem ze uit de vorm, bestrooi met wat extra kaneel en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
combinatietip:
Lekker met kaneelijs.

Vanillestokjes verwerken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 500 kcal
- eiwit 5 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 30 g
waarvan verzadigd 19 g - natrium 222 mg
- vezels 1 g
Ook te zien in
Mini-appeltaartjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Mini-appeltaartjes
Verwarm de oven voor op 180 °C.
- 200 g witte chocolade
Hak de chocolade fijn.
- 1 vanillestokje
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een mes het merg eruit.
- 200 g gezouten roomboter
- 200 g witte basterdsuiker
Doe het merg met de chocolade, boter en suiker in een pan en smelt al roerend met een houten lepel op laag vuur. Neem de pan van het vuur en laat iets afkoelen.
- 3 tl kaneel
- 100 g zelfrijzend bakmeel
Zeef ondertussen de kaneel en het bakmeel boven een kom.
- 2 jazz-appels
Snijd de ongeschilde appels in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd elk kwart in 4 partjes. Leg in elk quichevormpje 4 appelpartjes in een waaiervorm.
- 2 middelgrote eieren
Roer de eieren door het chocolademengsel. Spatel het bakmeel door het beslag en verdeel over de vormpjes.
Bak in ca. 25 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
- 2 tl kaneel
Laat de taartjes 10 min. afkoelen in de vorm. Neem ze uit de vorm, bestrooi met wat extra kaneel en serveer lauwwarm of op kamertemperatuur.
combinatietip:
Lekker met kaneelijs.