Omgekeerde bananentaart
Omgekeerde bananentaart

Omgekeerde bananentaart

Je bakt 'm andersom, zodat het korstje lekker krokant wordt. Met kardemom en pecannoten

30 min. bereiden
30 min. oventijd
210waarderingen

Ingrediënten

8 personen

100 g

ongezouten roomboter

200 g

lichtbruine basterdsuiker

50 g

ongezouten pecannoten

4

bananen

1 tl

gemalen kardemom

125 g

zelfrijzend bakmeel

2

middelgrote eieren

50 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • bakvorm (20 x 20 cm)

  • mixer

Je bakt 'm andersom, zodat het korstje lekker krokant wordt. Met kardemom en pecannoten

Aan de slag

1

Vet een bakvorm in met wat boter. Doe 30 g boter en 50 g suiker in een steelpan en laat op laag vuur smelten. Draai het vuur hoog en laat 1 min. koken. Hak ondertussen de pecannoten grof. Schenk de karamel in de ovenschaal. Pel de bananen en halveer in de lengte. Leg de helften met het snijvlak in de karamel.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de rest van de boter en suiker in een mengkom en klop met een mixer in 5 min. tot een lichte crème. Klop de eieren erdoor. Zeef het bakmeel met de kardemom boven de kom en schep alles door elkaar. Voeg al roerend de melk toe. Doe de pecannoten erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bananen.

3

Zet de taart ca. 30 min. in de oven. Hij is gaar als een satéprikker die je erin prikt, er schoon en droog uit komt.