Aardperenpuree
290 kcal
15 min. bereiden, 25 min. wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 teen knoflook
knoflook
750 gram aardperen
aardperen
400 gram kruimige aardappelen
kruimige aardappelen
10 gram verse platte peterselie
verse platte peterselie
25 gram ongezouten roomboter
ongezouten roomboter
75 ml halfvolle melk
halfvolle melk
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 10 - Stampen & stoven
Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in gelijke stukken. Pel de knoflook. Schil ook de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardperen en aardappelen samen met de knoflook in ruim water met zout in 25 min. gaar. Giet af en laat nog 5 min. met de deksel op de pan uitdampen.
Snijd ondertussen de peteselie fijn. Voeg de melk en boter toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
- combinatietipLekker met gebakken schelvis.
Aardperenpuree

bijgerecht
4 personen
290 kcal
15 min. bereiden
25 min. wachten
Aan de slag
Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in gelijke stukken. Pel de knoflook. Schil ook de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardperen en aardappelen samen met de knoflook in ruim water met zout in 25 min. gaar. Giet af en laat nog 5 min. met de deksel op de pan uitdampen.
Snijd ondertussen de peteselie fijn. Voeg de melk en boter toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
combinatietip:Lekker met gebakken schelvis.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 teen knoflook
750 g aardperen
400 g kruimige aardappelen
10 g verse platte peterselie
25 g ongezouten roomboter
75 ml halfvolle melk




