Aardperenpuree

290 kcal

15 min. bereiden, 25 min. wachten

2.9/5

(40)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 teen knoflook

    knoflook

  • 750 gram aardperen

    aardperen

  • 400 gram kruimige aardappelen

    kruimige aardappelen

  • 10 gram verse platte peterselie

    verse platte peterselie

  • 25 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 75 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

2013 nr. 10 - Stampen & stoven

Aan de slag

  1. Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in gelijke stukken. Pel de knoflook. Schil ook de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardperen en aardappelen samen met de knoflook in ruim water met zout in 25 min. gaar. Giet af en laat nog 5 min. met de deksel op de pan uitdampen.

  2. Snijd ondertussen de peteselie fijn. Voeg de melk en boter toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de peterselie erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

  • combinatietipLekker met gebakken schelvis.

Wat vond je van dit recept?

Aardperenpuree

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig