bewaar
Gebakken reefilet met bramen-rozemarijnjus & aardperenpuree
Gebakken reefilet met bramen-rozemarijnjus & aardperenpuree
bewaar

Gebakken reefilet met bramen-rozemarijnjus & aardperenpuree

De zoete smaak van de aardpeer past verrassend goed bij de verfijnde smaak van ree.

45 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

aardpeer

750 g

kruimige aardappel

2 stuks

takje rozemarijn

2 tenen

knoflook

60 g

ongezouten roomboter

400 g

reefilet van de vakslager

125 g

verse bramen

3 el

bramenjam

100 ml

kraanwater

Dit heb je nodig

  • pureestamper

De zoete smaak van de aardpeer past verrassend goed bij de verfijnde smaak van ree.

Aan de slag

1

Schil de aardperen met een dunschiller en snijd in gelijke stukken. Schil ook de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook de aardperen en aardappelen in ruim water met zout in 25 min. gaar.

2

Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een hapjespan en laat goed heet worden. Snijd de reefilets in gelijke stukken (reken hierbij 100 gram per persoon) en breng op smaak met peper en zout. Bak ze in 5 min. op middelhoog vuur rosé. Keer halverwege. Leg het dunnere stuk iets later in de pan. Neem de filets uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat 20 min. rusten. Voeg de rozemarijn, knoflook en de boter toe aan het achtergebleven bakvet en bak 2 min. op laag vuur. Voeg de bramen, bramenjam en het water toe en kook 15 min. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Stamp de aardappelen en aardperen met een pureestamper tot puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken. Snijd de reefilet in plakken en serveer met de puree en jus.

combinatietipLekker met haricots verts.

variatietipWil je een dunnere jus? Giet de warme bramen-rozemarijnjus door een fijne zeef in een schaaltje en druk met de achterkant van een lepel al het vocht eruit.