bewaar
Hazelnoot-aardpeerpuree
Hazelnoot-aardpeerpuree
bewaar

Hazelnoot-aardpeerpuree

Verrassend bijgerecht met een bijzonder ingrediënt. En ook nog eens glutenvrij!

40 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

aardpeer

400 g

kruimige aardappel

1 teen

knoflook

50 g

ongebrande hazelnoten

75 ml

halfvolle melk

25 g

ongezouten roomboter

10 g

verse platte peterselie

1 el

hazelnootolie

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Verrassend bijgerecht met een bijzonder ingrediënt. En ook nog eens glutenvrij!

Aan de slag

1

Schil de aardperen en aardappelen. Snijd in gelijke stukken. Kook de aardpeer, aardappel en knoflook in water met zout in 25 min. gaar. Giet af. Laat 5 min. staan met de deksel op de pan.

2

Rooster ondertussen in een koekenpan zonder olie of boter de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen en hak grof. Verwarm de melk 2 min. Stamp de aardpeer, aardappel, knoflook, melk, boter, peper en eventueel zout met de pureestamper tot een grove puree.

3

Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en verdeel met de noten en hazelnootolie over de puree.

bewaartipJe kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken tot en met stap 2. Bewaar de puree afgedekt in de koelkast. Bewaar de noten afgedekt buiten de koelkast. Verwarm de puree 3 min. op 700 watt in de magnetron of 10 min. in de oven op 200 °C.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.