Snel captain's dinner
Stoere, winterse maaltijd van kapucijners, spek en bloemkool
350 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
250 g
350 g
150 g
150 ml
800 g
150 g
4 el
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2013 nr. 11 - Oven aan!
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Kook ondertussen de bloemkool in 4 min. beetgaar, giet af en laat uitlekken. Snijd de ui in ringen. Voeg toe aan het spek en bak 2 min. mee op laag vuur.
Spoel de kapucijners af in een vergiet onder koud stromend water. Breng aan de kook met water, draai het vuur laag en verwarm in 5 min. Giet af. Voeg de zilveruitjes, bloemkool, het spek en de ui toe aan de kapucijners. Verdeel over 4 borden en schep op elk bord een lepel piccalilly.
Snel captain's dinner
Stoere, winterse maaltijd van kapucijners, spek en bloemkool

hoofdgerecht
4 personen
350 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekjes op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en gaar. Kook ondertussen de bloemkool in 4 min. beetgaar, giet af en laat uitlekken. Snijd de ui in ringen. Voeg toe aan het spek en bak 2 min. mee op laag vuur.
Spoel de kapucijners af in een vergiet onder koud stromend water. Breng aan de kook met water, draai het vuur laag en verwarm in 5 min. Giet af. Voeg de zilveruitjes, bloemkool, het spek en de ui toe aan de kapucijners. Verdeel over 4 borden en schep op elk bord een lepel piccalilly.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g magere gerookte spekreepjes
350 g koelverse bloemkoolroosjes
150 g uien
150 ml kraanwater
800 g jonge kapucijners in blik
150 g zilveruien
4 el piccalilly




