- 1
- 2
- 3
Aantal personen
1 rode paprika | |
1 prei | |
2 eetlepel milde olijfolie | |
300 gram rundertartaar | |
400 gram kidneybonen uit blik | |
0.5 eetlepel gemalen komijn | |
800 gram polpa in blik | |
8 volkoren tortillawraps | |
50 gram zuivelspread naturel | |
1 eetlepel water | |
1 bosui |
ovenschaal (30 x 20 cm, ingevet)
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de prei in dunne ringen, spoel af in een vergiet en laat uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei en paprika 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de tartaar toe en bak in 3 min. rul.
Spoel de bonen af en laat uitlekken. Voeg samen met de komijn en ¾ van de polpa toe aan het gehaktmengsel en bak 8-10 min. Breng op smaak met peper.
Verdeel het mengsel over het midden van de tortilla’s, rol op en leg naast elkaar in de ovenschaal. Schenk de rest van de polpa erover en bak de tortilla’s ca. 20 min. in de oven.
Meng de zuivelspread met het water en verdeel voor het serveren zigzaggend over de tortilla’s. Snijd de bosui in ringetjes en verdeel erover.