Kind 1-2 jaar

Tijd voor het echte werk. Vanaf 1 jaar eet je kind gewoon wat de pot schaft. Ontbijt, lunch, avondeten en twee tussendoortjes. Stamppotten, pasta’s, soepen of een risotto, je kunt nu lekker variëren in de keuken.

Opperdepop: tortilla’s met gehakt 1-2 jr
Opperdepop: tortilla’s met gehakt 1-2 jr

Opperdepop: tortilla’s met gehakt 1-2 jr

Ingrediënten

voor 4 personen
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 400 g rundergehakt
  • 400 g kidneybonen uit blik
  • 1 tl gemalen komijn
  • 400 ml tomatensaus
  • 8 tortillawraps
  • 100 g geraspte kaas
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verwijder de steel en zaadjes van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes. Was de prei en snijd in dunne ringen.
  2. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de prei en paprika op laag vuur 2 min. Voeg het gehakt toe en bak het rul in 3 min.
  3. Laat de bonen uitlekken en spoel schoon onder koud stromend water. Doe de bonen, komijn en 100 ml van de tomatensaus in de pan en bak 3-4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel het gehaktmengsel over het midden van de tortilla’s en rol op. Vet de ovenschaal in en leg de tortilla’s er naast elkaar in.
  4. Schenk de rest van de tomatensaus erover en bestrooi met de kaas. Bak de tortilla’s ca. 20 min. in de oven tot de kaas goudbruin is.