Scandinavische recepten

Smushi
Ingrediënten
4 personen
1 kleine
rode ui
2 el
wittewijnazijn
150 g
aardappelen
50 ml
magere yoghurt
1 el
halvanaise
½ bakje
bieslook
3 plakjes
Fries roggebrood
2 plakken
gerookte zalm
½ pakje
tuinkers
- Meng de ui met de azijn en een mespunt zout. Houd apart. Breng een kleine pan water aan de kook. Snijd ondertussen de aardappelen in blokjes van een 1/2 x een 1/2 cm (brunoise). Voeg eventueel wat zout toe aan het kokende water en kook de aardappelen in 4 min. beetgaar. Giet af en laat ze 5 min. afkoelen.
- Meng de yoghurt met de halvanaise, bieslook, aardappel en het ui-azijnmengsel. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de plakjes roggebrood elk in 4 stukjes. Verdeel de aardappelsalade over de plakjes. Snijd de zalm in 6 gelijke plakjes en leg ze op 6 van de stukjes roggebrood. Garneer de 6 roggebroodjes zonder zalm met tuinkers. Leg de broodjes om en om op een bord.