Quinoa met zalm, peul­tjes, pa­pri­ka en groe­ne krui­den

Een Scandinavische twist aan de zalm met verrassende kruiden en frisse groenten.

(2) waardeer
hoofdgerecht Een Scandinavische twist aan de zalm met verrassende kruiden en frisse groenten. 4 personen
3 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de paprika’s in vieren, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de paprika 5 min. op middelhoog vuur.
  2. Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de zalmkruiden. Laat in 8 min. in de oven gaar worden.
  3. Verwijder de puntjes en eventuele draden van de peultjes. Doe de peultjes in een vergiet en giet er het water over. Voeg de peultjes en quinoa toe aan de paprika en laat op middelhoog vuur in 4 min. heet worden. Roer regelmatig.
  4. Snijd de peterselie en bieslook fijn en meng door elkaar. Haal de quinoa-paprikamix van het vuur en meng er de groene kruiden door. Serveer met de zalm.

combinatietip:

Maak kruidenboter van de overige kruiden, wat knoflook en roomboter.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Quinoa met zalm, peultjes, paprika en groene kruiden

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa met zalm, peul­tjes, pa­pri­ka en groe­ne krui­den

1
1
  • 1 zak paprikamix

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd ondertussen de paprika’s in vieren, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes.

2
2
  • 1 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een wok of hapjespan en roerbak de paprika 5 min. op middelhoog vuur.

3
3
  • 4 diepvries wilde zalmfilets
  • 1 el Euroma Scandinavische kruiden voor zalm

Leg de zalm op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met de zalmkruiden. Laat in 8 min. in de oven gaar worden.

4
4
  • 200 g verse peultjes
  • 1 liter kokend water

Verwijder de puntjes en eventuele draden van de peultjes. Doe de peultjes in een vergiet en giet er het water over.

5
5
  • 250 g koelverse gekookte quinoa-bulgurmix

Voeg de peultjes en quinoa toe aan de paprika en laat op middelhoog vuur in 4 min. heet worden. Roer regelmatig.

6
6
  • 7½ g verse platte peterselie
  • 12½ g verse bieslook

Snijd de peterselie en bieslook fijn en meng door elkaar.

7
7

Haal de quinoa-paprikamix van het vuur en meng er de groene kruiden door. Serveer met de zalm.

combinatietip:

Maak kruidenboter van de overige kruiden, wat knoflook en roomboter.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.