Broodje zalm
Zin in een broodje zalm? Wij ook! Een broodje zalm leent zich uitstekend voor het ontbijt, de brunch, lunch of als onderdeel van een high tea. Lekker met roomkaas en komkommer, met een roereitje of in een sandwichtaart.

Broodje zalm met kruidenkaas
Ingrediënten
4 personen
10 g
verse bieslook
4 takjes
verse peterselie
8 g
verse basilicum
200 g
koelverse hüttenkäse kaas
4
afbakkaiserbroodjes
100 g
gerookte zalm
1
limoen
- Verwarm de ovengrill voor. Knip de bieslook en peterselie boven een kommetje heel fijn. Leg de blaadjes basilicum op elkaar, rol in de lengte op tot 'sigaartje' en knip in dunne reepjes. Meng de hüttenkäse door de kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
- Leg de broodjes op de snijplank en snijd voorzichtig doormidden. Leg de helften met de snijkant naar boven op een bakplaat. Rooster onder de hete grill in 2 min. goudbruin. Snijd de zalm in repen.
- Bestrijk de onderste helft van de broodjes royaal met de kruidenkaas en leg de zalm erop. Dek af met bovenkant van de broodjes. Snijd de limoen in 4 partjes en leg naast de broodjes.