Cakejes
Cakejes

Cakejes

Cakejes zijn er om uit te delen. Zelf cakejes bakken geeft nog meer voorpret als je het samen doet, net als het opeten trouwens. Kijk hier voor de beste receptideeën.

Frambozencakejes met witte chocolade
Frambozencakejes met witte chocolade

Frambozencakejes met witte chocolade

Ingrediënten

12 porties

100 g

witte chocolade

225 g

zelfrijzend bakmeel

200 g

kristalsuiker

8 g

vanillesuiker

1 tl

zout

200 g

ongezouten roomboter

2

middelgrote eieren

150 g

verse frambozen

Dit heb je nodig

  • muffinvorm met 12 holtes

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de witte chocolade. Meng in een grote kom het bakmeel met de suiker, witte chocoladerasp, vanillesuiker en het zout.
  2. Smelt de boter. Klop in een andere vorm de eieren los en meng ze met de gesmolten boter. Roer het eiermengsel snel door de droge ingrediënten tot een dik beslag.
  3. Vet de muffinvormpjes in. Schep in ieder muffinvormpje een bodem van het beslag, leg hierop 3 frambozen. Schep hier een grote lepel beslag bovenop tot net onder de rand van de muffinvorm. Bak de cakejes ca. 25 min. in de voorverwarmde oven gaar en goudbruin.