Franse recepten met lam
Franse recepten met lam

Franse recepten met lam

Een recept met lam doet het altijd goed. Of het nu een lamsbout, een lamsrack of een lamskotelet is, je hebt altijd iets lekkers op tafel.

Gevulde lamslende met muntsaus

Gevulde lamslende met muntsaus

  1. Haal het lamsvlees minimaal 1 uur van tevoren uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Verwijder de folie van het vlees. Haal de rozemarijntakjes onder de rolladetouwtjes vandaan en leg deze op de bodem van een ovenschaal. Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf het in met olijfolie. Verhit een koekenpan zonder boter of (olijf)olie en bak het vlees aan beide zijden bruin in 5 min. Keer regelmatig.
  2. Leg het aangebraden lamsvlees op de rozemarijntakjes in de ovenschaal en giet het bakvocht erover. Plaats de ovenschaal 25 min. in het midden van de oven. Neem het lamsvlees uit de oven en laat het 10 min. rusten.
  3. Snijd ondertussen voor de muntsaus de muntblaadjes fijn. Los de suiker op in 100 ml kokend water en schenk alles over de munt. Meng de azijn erdoor en peper en zout naar smaak. U kunt de muntsaus verder op smaak brengen door nog wat suiker of nog wat azijn toe te voegen.
  4. Verwijder voorzichtig de rolladetouwtjes en snijd het vlees in plakken van 11/2 cm. Serveer het vlees met de muntsaus en wat beetgaar gekookte lentegroenten.