Kinderrecepten 3 tot 4 jaar
Kinderrecepten 3 tot 4 jaar

Kinderrecepten 3 tot 4 jaar

Peuter power! Peuters hebben brandstof nodig. Al dat springen, rennen, vallen en opstaan, kost namelijk energie. Gerechten vol vitaminen en juiste voedingsstoffen geven je kindje weer energie voor tien!

Opperdepop: slabakjes met mihoen en kip 2-4 jr

Opperdepop: slabakjes met mihoen en kip 2-4 jr

  1. Snijd de kipfilet in dunne repen. Meng in een kom met 2 el van de citroensap en laat 10 min. marineren. Maak intussen de buitenste 4 mooie bladeren van de ijsbergsla voorzichtig los. Spoel onder koud stromend water en laat uitlekken in een vergiet. Verwijder het steeltje en de zaadjes van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Maak de snijbonen schoon. Kook 6 min. in een pan met een beetje water en giet af in een vergiet. Leg intussen de mihoen in een schaal en schenk er kokend water op. Laat 5 min. wellen. Knip met een schaar in stukken. Hak de knoflook fijn.
  3. Verhit de olie in een pan en bak de kip 4 min. Voeg de knoflook en paprikablokjes toe en bak 3 min. mee. Voeg de snijbonen en mihoen toe en warm nog 1 min. door. Breng op smaak met de rest van het citroensap en de sojasaus. Verdeel de slabladeren als kommetjes over 4 borden en vul met het mihoenmengsel.