Kip met groentefriet en appelmoes - 2 jaar (Opperdepop)

Een klassieker om lekker met je handjes op te eten (behalve de appelmoes natuurlijk!).

490 kcal

45 min. bereiden

2/5

(1)

Ingrediënten

Aantal porties

  • 2 scharrel kippenvleugels

    scharrel kippenvleugels

  • 0.5 theelepel kerriepoeder

    kerriepoeder

  • 1.5 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 50 gram knolselderij

    knolselderij

  • 0.5 winterpeen

    winterpeen

  • 1 goudrenet-appel

    goudrenet-appel

Dit heb je nodig

  • bakpapier


januari 2025 - januari 2025

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de kipkluifjes met de kerriepoeder, 1/2 el olie en peper. Bewaar afgedekt in de koelkast tot gebruik.

  2. Schil ondertussen de knolselderij. Snijd een plak van 1 cm dik af en snijd deze in frieten. Schil de winterpeen en snijd in frieten van ca. 1 cm dik. Meng de knolselderij met de winterpeen en de rest van de olie. Verdeel de kip over de helft van een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 min. in de oven. Verdeel de groentefriet over de andere helft en bak nog 25 min. in de oven. Schep af en toe om.

  3. Schil ondertussen de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Kook in 10 min. gaar, giet af en prak fijn tot een moes. Laat afkoelen. Serveer de kip met de friet en de appelmoes.

Wat vond je van dit recept?

Kip met groentefriet en appelmoes - 2 jaar (Opperdepop)

Een klassieker om lekker met je handjes op te eten (behalve de appelmoes natuurlijk!).

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig