Komkommersoep met rauwe ham

De neutrale smaak van komkommer krijgt een flinke opkikker door de koriander en rauwe ham.

195 kcal

40 min. bereiden

3.7/5

(233)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 2 komkommers

    komkommers

  • 2 sjalotten

    sjalotten

  • 20 gram ongezouten roomboter

    ongezouten roomboter

  • 1 kippenbouillontablet

    kippenbouillontablet

  • 500 ml water

    water

  • 4 plakjes rauwe ham

    rauwe ham

  • 4 takjes verse koriander

    verse koriander

  • 125 ml crème fraîche

    crème fraîche

2001 nr. 05 - Groen van eigen bodem

Aan de slag

  1. Was de komkommer en dep droog met keukenpapier. Snijd 12 dunne plakjes eraf. Schil de rest van de komkommer en de tweede komkommer ook, halveer in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de komkommers in blokjes. Snipper de sjalotjes. Verhit de boter in een pan en bak de sjalotjes ca. 2 min. Bak de komkommerblokjes kort mee.

  2. Verkruimel het bouillontablet erboven. Schenk het water in de pan, breng aan de kook en kook de komkommer zachtjes in ca. 10 min. Snijd intussen de ham in reepjes. Knip de koriander fijn. Pureer de soep met staafmixer of in keukenmachine en roer de crème fraîche erdoor. Verwarm de soep opnieuw. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden. Verdeel plakjes komkommer, hamreepjes en koriander erover.

Wat vond je van dit recept?

Komkommersoep met rauwe ham

De neutrale smaak van komkommer krijgt een flinke opkikker door de koriander en rauwe ham.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig