- 1
- 2
- 3
Aantal personen
1 medium handsinaasappel | |
125 gram gedroogde gewelde abrikozen | |
1 theelepel gemalen kaneel | |
250 gram couscous | |
1 mespunt zout | |
250 ml kraanwater | |
3 eetlepel traditionele olijfolie | |
40 gram garneeramandelen | |
2 bosuien | |
8 gram verse koriander | |
100 gram witte kaas |
Boen de sinaasappel schoon. Rasp de oranje schil en pers de vrucht uit. Snijd de gewelde abrikozen in kleine stukjes. Doe de abrikozen, helft van de rasp, kaneel, couscous en een mespunt zout in een schaal. Kook het water. Voeg al roerend het sap, het kokend water en de olie toe aan de couscous. Laat 10 min. staan.
Rooster de amandelen in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen.
Snijd de bosui in dunne ringen en de koriander fijn. Roer de couscous rul met een vork en schep er de bosui, koriander, kaas en amandelen door. Breng de salade op smaak met peper en zout en serveer met de rest van de koriander.