bewaar
Schotel met kip en zoete aardappel
Schotel met kip en zoete aardappel
bewaar

Schotel met kip en zoete aardappel

Vanavond schuif je de oven vol lekkers.

30 min. bereiden
25 min. oventijd
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

zoete aardappel

10 g

Marokkaanse kruiden

4 el

(arachide)olie

200 g

saladekaas

2

rode uien

1 stronk

broccoli

400 g

kipfilet

400 g

bloemkoolroosjes

60 g

gewelde abrikozen zonder pit

170 g

Griekse yoghurt 0%

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Vanavond schuif je de oven vol lekkers.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2

Boen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild in stukken van 2 cm. Meng de aardappelen met de helft van de Marokkaanse kruiden en de helft van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 25 min. onder in de oven. Schep na 10 min. om, verkruimel de saladekaas erboven en zet nog 15 min. terug in de oven.

3

Maak ondertussen de uien schoon en snijd in dunne parten. Was de broccoli, snijd in roosjes, schil de stronk en snijd in stukjes. Snijd de kip in stukken van 2 cm.

4

Meng de ui, broccoli, kip en bloemkool met de rest van de Marokkaanse kruiden en de rest van de olie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ca. 15 min. boven de aardappelen in de oven.

5

Neem de bakplaten uit de oven en verdeel de abrikozenstukjes over de groente en kip. Serveer de yoghurt apart erbij.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.