bewaar
Marokkaanse lamsbout
Marokkaanse lamsbout
bewaar

Marokkaanse lamsbout

Malse lamsbout geïnspireerd door Marokkaanse smaken met abrikozen, ras el hanout en harissa.

10 min. bereiden
4 uur wachten
19waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

ui

2 tenen

knoflook

10

gewelde abrikozen zonder pit

1

perssinaasappel

¼ g

saffraan

1½ el

ras el hanout specerijenmelange

1 el

harissa

1 el

vloeibare honing

100 g

rozijnen

400 g

tomatenblokjes

1 tl

zout

1400 g

diepvries lamsbout zonder been van de vakslager

Dit heb je nodig

  • Slowcooker (4.7 liter)

Malse lamsbout geïnspireerd door Marokkaanse smaken met abrikozen, ras el hanout en harissa.

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de abrikozen in stukjes. Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Doe de ui, knoflook, saffraan, ras el hanout en harissa in de slowcooker. Voeg het sinaasappelsap en de –rasp, honing, abrikozen, rozijnen en tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout.

2

Voeg de lamsbout toe en schep om. Doe de deksel op de pan en laat op de hoge stand ca. 4 uur garen, tot het vlees uit elkaar valt. Trek het vlees met 2 vorken in plukjes uit elkaar en roer door de saus.

bereidingstipJe kunt dit gerecht ook bereiden in een stoofpan. Houd dan de deksel op de pan en stoof het gerecht op laag vuur. De bereidingstijd kan afwijken, dus controleer na 1½ uur regelmatig de gaarheid van het vlees en het vocht in de pan.

bereidingstipJe kunt het gerecht 2 dagen van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt het gerecht ook invriezen. Bewaar max. 3 maanden in de vriezer.

combinatietipLekker met couscous, granaatappelpitten, yoghurt en koriander.