Verwarm de oven voor op 180 ºC. Doe de boter en suiker in een grote kom en klop met een mixer 3 min. Mix 1 voor 1 de eieren erdoor. Rasp de gele schil van de citroenen en pers de vruchten uit.
Roer het rasp en sap, de crème fraîche en bakpoeder door het beslag. Zeef het griesmeel en de bloem erboven en spatel er luchtig door.
Bekleed de ovenschaal met bakpapier en vet in. Verdeel het beslag over de ovenschaal. Roer de jam in een kommetje los met heet water en verdeel dit over het beslag. Maak een marmerpatroon door de achterkant van een theelepel door de jam en het beslag te halen.
Controleer na 35 min. op gaarheid door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat in 2 uur helemaal afkoelen. Snijd in stukken en serveer.
Nagerechten met griesmeel
Op zoek naar een echt Hollands nagerecht? Bekijk onze recepten voor een toetje met griesmeel.
Marmerplaatcake
Ingrediënten
Aantal porties
150 gram ongezouten roomboter | |
225 gram witte basterdsuiker | |
3 middelgrote eieren | |
2 citroenen | |
200 ml crème fraîche | |
1 theelepel bakpoeder | |
170 gram griesmeel | |
130 gram tarwebloem | |
225 gram bosbessenjam | |
1 eetlepel water |
Dit heb je nodig
ovenschaal (34 x 23 cm)