Pulled pork
Pulled pork

Pulled pork

Deze Amerikaanse barbecueklassieker ben je misschien weleens tegengekomen op een broodje. Zelf pulled pork maken kan ook! Je hebt wat geduld nodig, maar het eindresultaat is to die for.

Hoe maak je een broodje pulled pork?

Hoe maak je een broodje pulled pork?

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Snijd de harde stukken en het bot uit de karbonades. Snijd het vlees in stukken van 3 cm. Snijd de uien in grove stukken en halveer de tenen knoflook.
  2. Meng de paprikapoeder, tijm, mosterd, barbecuesaus, peper en zout met de ui, knoflook en karbonade in de braadpan. Voeg de laurier, het water, de whiskey en azijn toe.
  3. Zet de braadpan met de deksel erop onder in de oven en stoof het vlees ca. 2-3 uur tot het mals en draderig is. Trek zodra het vlees gaar is de karbonade met 2 vorken helemaal los uit elkaar tot draadjesvlees of pulled pork.
Wat is pulled pork?

Wat is pulled pork?

Pulled pork is langzaam gegaarde procureur: dat is de nek van een varken. Je kunt het garen op de barbecue of in de oven. Het vlees garen op de barbecue of in de oven duurt een paar uur, maar je hoeft er zelf nauwelijks iets aan te doen. Een kwestie van het vlees insmeren met een ‘dry rub’ – een mengsel van verschillende specerijen, zout en suiker – of marinade, even laten intrekken en het vlees dan laten garen op lage temperatuur.

Wat eet je bij pulled pork?

Klassiek serveer je pulled pork op een broodje. Dat is extra lekker met (zelfgemaakte) barbecuesaus of ketchup en eventueel wat plakjes augurk of koolsla. Met geroosterde aardappelen en extra koolsla en/of een grote groene salade kun je pulled pork ook als volledige maaltijd serveren.

Wat eet je bij pulled pork?
Pulled pork: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Pulled pork: hoe bewaren, invriezen en opwarmen?

Je kunt pulled pork in een goed afgesloten bak 2 tot 3 dagen bewaren in de koelkast. Pulled pork is perfect om in te vriezen. Omdat het nogal wat tijd kost en het dus eigenlijk niet de moeite waard is om maar een klein beetje te maken, kun je het beste een grote portie maken en de rest invriezen. In goed afgesloten diepvrieszakken of -bakken is pulled pork in de vriezer 3 maanden houdbaar. Haal het de avond voor gebruik uit de vriezer en leg in de koelkast. Verdeel het over een ovenschaal en laat ca. 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C opwarmen voordat je het gaat eten.