Recepten met vlees

Recepten met vlees

Vlees, we zijn er dol op. Een mooi stuk rosé gebakken entrecote als pronkstuk op het bord, een pie met gehakt uit de oven op een doordeweekse dag of een beef wellington om je kerstdiner compleet te maken. Om het de vleesliefhebber iets gemakkelijker te maken, maakten wij een mooie selectie van onze favoriete vleesgerechten.

Entrecote bakken: zo doe je dat

Entrecote bakken: zo doe je dat

  1. Haal de entrecotes uit de verpakking, dek af met vershoudfolie en laat op een bord op kamertemperatuur komen. Dit duurt ongeveer 30 min. Dep droog en bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.
  2. Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan waar de entrecotes net in passen en laat uitbruisen. Dat betekent dat het schuim is weggetrokken en de boter net begint te kleuren. Leg de entrecotes in de pan en bak op hoog vuur. Voor rood 1-2 min.; medium 2-3 min.; doorbakken 4-5 min. Keer halverwege. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals. Houd de boter in beweging door de pan aan de steel te bewegen.
  3. Leg de entrecotes uit de pan op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.