Broccoliquiche
Broccoliquiche

Broccoliquiche

Zin in een lekkere maaltijd zonder veel gedoe? Maak broccoliquiche! Met broccoliquiche kun je eindeloos variëren, en dat niet alleen: de oven doet het meeste werk. Probeer broccoliquiche eens met zalm, met geitenkaas of met brie.

Broccoliquiche met gerookte zalm maken: zo doe je dat

Broccoliquiche met gerookte zalm maken: zo doe je dat

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de ingevette quichevorm met het bladerdeeg. Klop de eieren en roomkaas met een garde los. Bestrooi met peper en breng eventueel op smaak met zout. Snijd de broccoli in stukjes van ca. 2 cm. Schil en snijd de steel in dunne plakjes. Verdeel de broccoli over de vorm en schenk vervolgens het eimengsel erover.
  2. Bak de quiche in het midden van de oven in ca. 50 min. goudbruin en gaar. Dek na 25-30 min. af met aluminiumfolie zodat-ie niet te donker wordt. Neem uit de oven, laat 5 min. afkoelen en verwijder de vorm. Verdeel de zalm over de quiche en serveer warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.