- 1
- 2
- 3
Vegetarische Japanse recepten
Zoek je de beste vegetarische Japanse recepten? Bekijk dit overzicht van toprecepten. Groentetempura, misosoep en tofuspiesjes bijvoorbeeld.
Zoek je de beste vegetarische Japanse recepten? Bekijk dit overzicht van toprecepten. Groentetempura, misosoep en tofuspiesjes bijvoorbeeld.
Aantal personen
270 gram sobanoedels | |
375 gram tofu naturel | |
3 cm verse gember | |
1 teen knoflook | |
50 gram wasabibollen | |
4 eetlepel rijstolie | |
2 theelepel Euroma Original spices by Jonnie Boer shichimi togarashi | |
4 eetlepel Japanse sojasaus | |
2 theelepel sesamolie | |
400 gram verse sugarsnaps |
vijzel
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel af met koud water.
Snijd ondertussen de tofu in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Dep goed droog met keukenpapier. Schil de gember en snijd fijn. Snijd de knoflook fijn. Wrijf de wasabibollen fijn in de vijzel.
Verhit de rijstolie in een wok en bak de tofu op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin. Schep regelmatig om.
Schep de tofu uit de wok met een schuimspaan op een bord belegd met keukenpapier, bestrooi met de shichimi togarashi en besprenkel met 1 el sojasaus. Voeg de gember, knoflook en sesamolie toe aan de achtergebleven olie in de wok. Roerbak 30 sec. op hoog vuur en voeg de sugarsnaps toe. Roerbak 4 min.
Voeg de rest van de sojasaus en de noedels toe en warm al omscheppend 2 min. door. Verdeel over 4 kommen en schep de tofublokjes erop. Bestrooi met de fijngewreven wasabibollen.