Zakelijk
Deze recepten zijn speciaal voor zakelijke klanten van Albert Heijn.

Zomerbolognese
Ingrediënten
4 personen
150 g
verse bospeen
150 g
bleekselderij
1
rode ui
500 g
romaatjes
1 teen
knoflook
200 g
magere gerookte spekreepjes
1 tl
gedroogde tijm
250 g
spaghetti
1 el
Touch of Taste gevogelte geconcentreerde bouillon
Dit heb je nodig
staafmixer
keukenpapier
- Schil de bospeen en bleekselderij en snijd in blokjes van een ½ cm (brunoise). Snipper de ui en halveer de tomaten.
- Doe de knoflook en de helft van de tomaten in een kom en pureer met de staafmixer tot een saus.
- Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes op (middel)hoog vuur in 5 min. krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.
- Bak de bospeen, bleekselderij, ui en tijm 6 min. op hoog vuur in het achtergebleven bakvet tot de groenten iets gekleurd zijn.
- Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Voeg de tomatensaus en geconcentreerde bouillon toe aan het bospeen-bleekselderijmengsel, breng aan de kook en laat 1 min. op laag vuur koken.
- Giet de pasta af en meng met de spekreepjes en de rest van de tomaten door de saus.