Biologische wijn

Onze leverancier

- 05:45 min.

In dit filmpje neemt Allerhande in de Franse streek Corbièrers een kijkje bij de leverancier van de biologische Château Coulon wijn van Albert Heijn.

Allerhande krijgt van eigenaar Louis Fabre van het familiebedrijf Château Coulon een rondleiding over de wijngaarden waar de druiven worden gekweekt die als basis dienen voor de biologische wijn van Albert Heijn. Al sinds 1639 is de familie van Louis eigenaar van het wijnhuis en hij runt Château Coulon nu samen met zijn zus. De biologische wijn die zij maken is onder te verdelen in rode wijn, witte wijn en rosé.

In de wijngaarden vertelt Louis over de manier waarop de druiven voor de biologische wijn worden gekweekt. Er worden diverse druivensoorten gemengd om de specifieke biologische wijn te verkrijgen. Er zijn verschillende ondergronden waarop de druiven groeien: zoals kalk en zandsteen. De ondergrond maakt namelijk deel uit van de smaak van de vrucht. Om die reden gebruikt men ook geen chemische middelen bij het kweken waardoor het eindproduct biologische wijn mag heten.

Nadat de druiven geplukt zijn, worden ze in de kelders van het kasteel verwerkt en gefermenteerd tot biologische wijn op de typische manier van Château Coulon. Een jaar na de pluk, als de balans van de biowijn perfect is, wordt de wijn gebotteld.

Tijdens het bezoek van Allerhande mag Louis zijn wijnkennis tonen. Hij krijgt vijf glazen wijn voorgeschoteld. Aan hem de taak om de biologische wijn van eigen makelij aan te wijzen. Ter afsluiting vertelt hij over zijn favoriete eigengemaakte wijn en het ideale moment om hiervan te genieten.