Hutspot-anders met biologische rookworst
We maken de Hollandse klassieker lekker pittig met radijs en pikante worst.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 600 g stamppotaardappelen (zak)
- 250 g rookworsten
- 6 el traditionele olijfolie
- 500 g verse gesneden hutspotgroenten (zak)
- 150 g rauwkost radijsmix (zak)
- 200 g verse doperwten (zak)
- 2 tl gedroogde tijm
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de aardappelen met eventueel zout toe. Kook in 15 min. gaar.
- Snijd ondertussen de rookworst in plakjes. Verhit 1/3 van de olie in de wok en roerbak de hutspotgroente 5 min. op hoog vuur. Voeg de rookworst, de helft van de radijsmix, de doperwten en tijm toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Giet de aardappelen af en vang een half kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de olie en het opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree. Schep het groente-worstmengsel erdoor. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de rest van de radijsmix.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 575 kcal
- eiwit 160 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 35 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 715 mg
- vezels 9 g
Ook te zien in
Hutspot-anders met biologische rookworst
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Hutspot-anders met biologische rookworst
- 600 g stamppotaardappelen
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de aardappelen met eventueel zout toe. Kook in 15 min. gaar.
- 250 g rookworsten
- 2 el traditionele olijfolie
- 500 g verse gesneden hutspotgroenten
Snijd ondertussen de rookworst in plakjes. Verhit de olie in de wok en roerbak de hutspotgroente 5 min. op hoog vuur.
- 75 g rauwkost radijsmix
- 200 g verse doperwten
- 2 tl gedroogde tijm
Voeg de rookworst, de radijsmix, de doperwten en tijm toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 4 el traditionele olijfolie
Giet de aardappelen af en vang een half kopje kookvocht op. Stamp met de olie en het opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree.
- 75 g rauwkost radijsmix
Schep het groente-worstmengsel erdoor. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de radijsmix.