Hutspot-anders met biologische rookworst
We maken de Hollandse klassieker lekker pittig met radijs en pikante worst.
575 kcal
20 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
600 g
250 g
6 el
500 g
150 g
200 g
2 tl
Dit heb je nodig
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2015 nr. 03 - Op wereldreis
Allerhande Box week 47 2016 - Allerhande Box week 47 2016
Allerhande Box Week 6 2019 - Allerhande Box Week 6 2019
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de aardappelen met eventueel zout toe. Kook in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de rookworst in plakjes. Verhit 1/3 van de olie in de wok en roerbak de hutspotgroente 5 min. op hoog vuur. Voeg de rookworst, de helft van de radijsmix, de doperwten en tijm toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af en vang een half kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de olie en het opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree. Schep het groente-worstmengsel erdoor. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de rest van de radijsmix.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Hutspot-anders met biologische rookworst
We maken de Hollandse klassieker lekker pittig met radijs en pikante worst.

hoofdgerecht
4 personen
575 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg, als het water kookt, de aardappelen met eventueel zout toe. Kook in 15 min. gaar.
Snijd ondertussen de rookworst in plakjes. Verhit 1/3 van de olie in de wok en roerbak de hutspotgroente 5 min. op hoog vuur. Voeg de rookworst, de helft van de radijsmix, de doperwten en tijm toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Giet de aardappelen af en vang een half kopje kookvocht op. Stamp met de rest van de olie en het opgevangen kookvocht tot een smeuïge puree. Schep het groente-worstmengsel erdoor. Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de rest van de radijsmix.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
600 g stamppotaardappelen
250 g rookworsten
6 el traditionele olijfolie
500 g verse gesneden hutspotgroenten
150 g rauwkost radijsmix
200 g verse doperwten
2 tl gedroogde tijm
Dit heb je nodig
pureestamper




