Biologische volkorenspaghetti met amandelpesto
Boordevol groenten, ramvol smaak en ook vol vezels door de volkorenspaghetti.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
- 125 ml Alpro cuisine rijst (kookroom)
- 15 g verse peterselie
- 25 g geroosterde amandelen
- 5½ el traditionele olijfolie
- 150 g volkoren spaghetti
- 250 g broccoli
- 1 teen knoflook
- 125 g cherrytomaten aan de tak
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Laat de paprika’s uitlekken en doe ze met de room in een hoge beker. Pureer met de staafmixer. Bewaar tot gebruik in een bakje en maak de beker schoon.
- Snijd de peterselie grof en hak de amandelen grof. Doe de peterselie en amandelen met 4 el olie in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe aan een van de pannen. Kook in 8 min. beetgaar. Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes. Voeg toe aan de andere pan kokend water en kook 4 min.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprikaroomsaus, peper en eventueel zout toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
- Was de cherrytomaten. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Giet de pasta af en meng door de saus. Schep ook de broccoli erdoor. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en serveer de pesto erbij.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 790 kcal
- eiwit 16 g
- koolhydraten 68 g
-
vet 48 g
waarvan verzadigd 6 g - natrium 600 mg
- vezels 10 g
Ook te zien in
Biologische volkorenspaghetti met amandelpesto
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Biologische volkorenspaghetti met amandelpesto
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
- 125 ml Alpro cuisine rijst
Breng 2 ruime pannen water aan de kook. Laat de paprika’s uitlekken en doe ze met de room in een hoge beker.
Pureer met de staafmixer. Bewaar tot gebruik in een bakje en maak de beker schoon.
- 15 g verse peterselie
- 25 g geroosterde amandelen
Snijd de peterselie grof en hak de amandelen grof.
- 4 el traditionele olijfolie
Doe de peterselie en amandelen met de olie in de hoge beker en pureer met de staafmixer tot pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 150 g volkoren spaghetti
Voeg als het water kookt de spaghetti en eventueel zout toe aan een van de pannen. Kook in 8 min. beetgaar.
- 250 g broccoli
Verdeel de broccoli in kleine roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes. Voeg toe aan de andere pan kokend water en kook 4 min.
- 1½ el traditionele olijfolie
- 1 teen knoflook
Verhit ondertussen de rest van de olie in de hapjespan. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
Fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprikaroomsaus, peper en eventueel zout toe en verwarm 5 min. op laag vuur.
- 125 g cherrytomaten aan de tak
Was de cherrytomaten. Giet de broccoli af en laat goed uitlekken. Giet de pasta af en meng door de saus. Schep ook de broccoli erdoor.
Verdeel de pasta over de borden, verdeel de tomaten erover en serveer de pesto erbij.