Gerookte makreel schoonmaken

Instructievideo

- 00:59 min.

Gerookte makreel is heerlijk om te eten, maar je moet deze wel op de juiste manier schoonmaken. Bekijk de video van Allerhande en leer stapsgewijs hoe je gerookte makreel moet schoonmaken.

Volg de verschillende stappen
Stap 1: Het schoonmaken van een makreel begint met het verwijderen van het vel. Snijd het vel dwars in met een mesje, bijvoorbeeld bij de staart van de makreel. Trek het vel van het visvlees af.
Stap 2: Leg de makreel op de snijplank, met de bovenkant naar je toe. Houd de makreel vast door er een platte hand op te leggen.
Stap 3: Houd het mes horizontaal, begin bij de kop, voel waar de hoofdgraat zit en snijd het vlees rustig los. De graten aan de kant van de buik zul je dan meestal meesnijden en die kun je hierna vrij eenvoudig met de punt van het mes en de hand verwijderen.
Stap 4: Controleer of er nog graatjes in de filet zitten door er met het mes langs te gaan. Het kan altijd gebeuren dat er ergens een graatje blijft zitten. Je moet deze natuurlijk verwijderen voordat je de makreel gaat eten. En zo maak je gerookte makreel schoon! Bekijk de video over gerookte makreel schoonmaken en ga zelf aan de slag!