bewaar
Crostini met gerookte makreel
Crostini met gerookte makreel
bewaar

Crostini met gerookte makreel

In 4 stappen staat dit heerlijke hapje al op tafel: tast toe!

15 min. bereiden
10 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

24 porties

1

vers stokbrood

2 el

traditionele olijfolie

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

290 g

gerookte makreelfilets in zonnebloemolie

12½ g

verse bieslook

200 g

zuivelspread bieslook light

Dit heb je nodig

  • bakpapier

In 4 stappen staat dit heerlijke hapje al op tafel: tast toe!

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de kapjes van het stokbrood en snijd het brood in schuine sneetjes per portie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de sneetjes brood met de olie. Bak ze in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en snijd in schuine dunne repen. Laat de makreel uitlekken en verwijder eventueel het vel. Snijd de bieslook fijn. Besmeer de crostini met de zuivelspread en verdeel de paprikareepjes en makreel erover. Garneer met de bieslook.

variatietipDe crostini zijn ook lekker met hummus, geraspte bietjes, makreel en fijngesneden peterselie.