Gnocchi maken

Kookles

- 05:02 min.

Dit gnocchirecept is een heerlijk alternatief voor pasta of rijst. Het is niet moeilijk, maar vergt alleen wat tijd. Bekijk de video van Allerhande en leer stap voor stap gnocchi maken. 

Gnocchirecept:

Stap 1: Schil 500 gram kruimige aardappelen. Snijd de aardappelen in gelijke stukken en kook ze in 25 minuten in ruim water met zout gaar. Giet ze af en laat ze 10 minuten met het deksel op de pan uitdampen. Stamp ze fijn met een pureestamper en laat ze iets afkoelen.

Stap 2: Voeg een ei toe. Splits een tweede ei en voeg de dooier samen met 100 gram bloem, 110 gram versgeraspte Parmezaanse kaas en 1 theelepel zout toe aan de aardappelen en roer dit. Bestuif je handen en werkblad met bloem. Schep de aardappelpuree op het werkblad en kneed dit in 2 minuten tot een samenhangend en soepel deeg.

Stap 3: Verdeel het deeg in 4 stukken. Rol elk stuk uit tot 1.5 cm dik. Snijd ze in stukken van 3 cm. Maak met de tanden van een vork aan één kant van de gnocchi een ribbelpatroon.

Stap 4: Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg wat zout toe. Laat de gnocchi in 4 porties zakken. Ze zijn gaar als ze boven komen drijven na ongeveer 2 minuten. Lekker met gesmolten boter en geraspte Parmezaanse kaas! Variant: gnocchi maken met tuinbonen en spekjes Stap 1: en stap 2 komen overeen met de eerste 3 stappen van het standaard gnocchi-recept. 

Stap 5: Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak 250 gram spekblokjes in 6 minuten knapperig. Snipper ondertussen 2 uien en doe ze bij het spek. Bak ze 1 minuut mee. Meng er 300 gram bevroren tuinbonen door. Bak ze in 5 tot 6 minuten beetgaar en voeg dan een klein bekertje crème fraîche toe. Proef de saus en breng zo nodig op smaak met peper en zout. 

Stap 6: Breng ondertussen een pan met ruim water aan de kook en voeg wat zout toe. Kook de gnocchi net als in het basisrecept, meng ze met de saus en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met 75 gram rucola en wat plakjes pecorino romano. 

Bekijk de video en probeer zelf dit authentieke gnocchirecept eens uit. Buon appetito!