Groenten grillen op de barbecue

Instructievideo

- 02:32 min.

Wil je weten hoe je het beste groenten kunt grillen op de BBQ, dan vind je volop uitleg in deze video. Kijk en leer hoe je diverse groenten op de BBQ bereidt.

Groenten grillen op de barbecue:
Snijd de groenten zo kort mogelijk van tevoren, zodat ze niet uitdrogen. Leg de groenten los van het rauwe vlees of de rauwe vis op een schaal. Steek de BBQ aan. Houd voor de veiligheid altijd een emmer water bij de hand. Als de kooltjes grijswit zijn en er geen vlammen en rook meer zijn, kun je beginnen.

Je kunt direct en indirect groenten grillen op de BBQ. Direct groenten grillen doe je op het heetste gedeelte. Indirect grillen op de minder hete delen.

Groene asperges grillen op de barbecue:
Snijd de houtachtige onderkant van de groene asperges en bestrijk ze dun met olie. Leg ze direct op de BBQ of op de grilltopper. Keer ze regelmatig. Gebruik je de grilltopper, dan kun je de asperges ook in stukjes snijden. Ze zijn in 6 tot 8 minuten klaar. Dan hebben ze nog een lekkere bite.

Aubergine grillen op de barbecue:
Bestrijk plakken aubergine met olie. Leg ze direct op de BBQ en keer ze regelmatig. Gebruik je een grilltopper, dan kun je de aubergine ook in kleinere plakjes snijden. Na 8 tot 10 minuten is de groente zacht en gaar.

Maiskolven grillen op de barbecue:
Ga je rauwe maiskolven grillen, dan kun je de groene bladeren gebruiken als handvat. Je kunt er ook een pen insteken. Bestrijk de kolven dun met olie en leg ze op een minder heet gedeelte. Keer ze regelmatig. Als de maiskolven goudgeel zijn, dan zijn ze gaar. Dit duurt zo’n 20 minuten.

Tomaatjes grillen op de barbecue:
Tomaatjes kun je goed grillen in de grilltopper of in een grillwok. Leg ze nog aan de tak op de grilltopper of in de wok en besprenkel ze met wat olie. Gril ze in 6 tot 8 minuten gaar. Het is de bedoeling dat ze nog net heel blijven. Je kunt ze ook in aluminiumfolie grillen. Zorg dan dat het pakketje goed dicht zit. Dit duurt ook 6 tot 8 minuten.

Aardappelen poffen op de barbecue:
Aardappelen kun je heel goed poffen op de BBQ. Kruimige aardappelen zijn lekker vanwege de losse structuur, maar vastkokende aardappelen kun je ook gebruiken. Boen ze schoon, verpak ze in aluminiumfolie en leg ze tussen de kolen aan de zijkant van de BBQ. Keer ze regelmatig. Prik er na ongeveer 30 minuten in met een vork om te controleren of ze al gaar zijn. Als de vork er makkelijk in en uit gaat, zijn de aardappelen gaar. Verwijder voorzichtig het folie, want dat is heet.

Zo eenvoudig is groenten grillen op de BBQ. Eet smakelijk!