Kipdrumsticks grillen op de barbecue

Instructievideo

- 00:50 min.

Als je wilt weten hoe je het beste kip kunt grillen op de BBQ, biedt deze video je stap voor stap uitleg. Je ziet direct hoe je kipdrumsticks op de BBQ bereidt.

Kipdrumsticks grillen op de barbecue:
Haal de kipdrumsticks zo kort mogelijk van tevoren uit de koelkast. Steek de BBQ aan. Zet voor de veiligheid altijd naast de BBQ een emmer water.

Zijn de kooltjes grijswit en zie je geen vlammen en rook meer, dan kun je beginnen met kip grillen. Bestrijk de drumsticks eerst dun met olie om vastplakken aan het rooster te voorkomen. Daarna schroei je ze eerst in 5 minuten rondom dicht op het heetste gedeelte van de BBQ. Vervolgens verplaats je ze naar een minder heet gedeelte, waar je ze verder gaar laat worden in ongeveer 20 minuten.

Controleren op gaarheid
Controleer met een vlees- of keukenthermometer of de kipdrumsticks gaar zijn. Als de thermometer 70 graden aangeeft, dan is de kip gaar. Insnijden en controleren kan natuurlijk ook. Als het vlees wit is vanbinnen, is het gaar. Je hoeft kip niet voor te garen, maar het kan wel. Kook of bak de kipdrumsticks in 25 minuten gaar en leg ze daarna een paar minuten op de BBQ. Zo krijgen ze wel die lekkere barbecuesmaak.

Zo eenvoudig is kipdrumsticks grillen op de BBQ. Eet smakelijk!