Spaghetti koken

Instructievideo

- 01:46 min.

Als je wilt weten hoe je het beste spaghetti koken kunt, geeft deze video je de uitleg die je zoekt. Je ziet hoe je op Italiaanse wijze perfecte spaghetti kookt.

Spaghetti koken:
Stap 1: Het is essentieel om een grote pan te gebruiken. Past heeft namelijk ruimte nodig. Reken zo’n 1 liter water per 100 gram spaghetti. Veel water voorkomt dat het aan elkaar plakt. Voeg pas zout toe als het water kookt. Ga uit van minimaal 1 flinke eetlepel. Dan hoef je later minder zout toe te voegen. Reken zo’n 75 gram pasta per persoon en doe de spaghetti in de pan. Roer goed door als de spaghetti onder water is.
Stap 2: Draai het vuur wat lager als het water kookt en roer af en toe goed door. De enige manier om zeker te weten dat de spaghetti gaar is, is door te proeven. De kooktijd verschilt namelijk per merk, per soort en per dikte. Proef na zo’n 6 minuten of de spaghetti ‘al dente’ (gaar) is.
Stap 3: Giet de spaghetti snel af in een vergiet en vang eventueel wat kookwater op om de saus mee te binden. Je kunt ook wat koud water toevoegen om het kookproces te stoppen en dan pas af te gieten.

Zo kook je spaghetti. Eet smakelijk!