Frambozen-cheesecake

Receptvideo

- 03:33 min.

Wil je eens een kleurrijke taart op tafel zetten? Ga dan aan de slag met deze knalroze chilled cheesecake. Door de frambozen en het bietensap krijgt deze cheesecake zijn roze kleur. Bekijk de stap-voor-stap receptvideo van Allerhande en eet smakelijk! 

Chilled frambozen cheesecake maken: 
Bekleed de bodem van een springvorm met een doorsnede van 22 centimeter met bakpapier. Smelt 30 gram boter in een steelpan. 
Maal 1 rol Oreo-koekjes fijn in de keukenmachine en voeg de gesmolten boter toe. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm. Druk de kruimels aan en zet de bodem in de koelkast. 

Cheesecakevulling
Week 3 blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Pureer ondertussen met een staafmixer 375 gram frambozen met 1 zakje vanillesuiker. Verwarm 5 eetlepels frambozenpuree in een steelpan tot tegen de kook aan. Neem de pan van het vuur. Knijp de gelatine uit en los de blaadjes op in de warme puree. Schenk dit bij de koude puree. 

Klop in een beslagkom 125 milliliter slagroom met 4 eetlepels suiker stijf. Roer 125 milliliter crème fraîche met 250 gram mascarpone los in een andere beslagkom. Spatel de frambozenpuree, slagroom en 4 el bietensap luchtig door het mascarponemengsel. 
Neem de taartbodem uit de koelkast en schep het frambozen-mascarponemengsel erop. Zet ‘m minimaal 3 uur afgedekt in de koelkast.

Zo maak je chilled cheesecake. Eet smakelijk!