Mermaid cheesecake

Receptvideo

- 00:58 min.

Mermaid cheesecake maken is makkelijker dan je denkt. Met een drupje blauw en roze heb je al snel de magische sfeer te pakken.

Cheesecake bodem maken
Verkruimel 2 digestieve koekjes in de keukenmachine. Smelt 125 gr boter in een steelpan. Meng de koekkruimels met de boter. Bekleed de bodem van de springvorm met het bakpapier. Duw het koekkruimelmengsel stevig op de bodem. Zet in de koelkast. Schil ondertussen 1 mango, snijd het vruchtvlees langs de pit af en snijd in blokjes van een ½ cm.

Cheesecake kleuren
Klop de 250 ml slagroom stijf met de 16 gr vanillesuiker en 50 gr fijnekristalsuiker. Klop 400 gr monchou los in een aparte kom en meng in delen door de slagroom. Verdeel het mengsel over 3 verschillende kommen.Voeg aan 1 kom een ½ tl blauwe kleurstof toe, aan de 2e kom een tl rode kleurstof en laat de laatste wit. De gele kleurstof uit het pakje kleurstofstiften wordt niet gebruikt.

Cheesecake maken
Neem de springvorm uit de koelkast. Verdeel de mangoblokjes over de bodem. Schep met een eetlepel de gekleurde roomkaas er afwisselend in dotjes bovenop. Strijk met de achterkant van de lepel de roomkaas glad. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast. Neem uit de koelkast en besprenkel met de 1 tl, rode, blauw en roze glittersuiker.