Hartige cheesecake
Bijzonder aan deze taart is de bodem van witbrood. Handig als je nog wat oude sneetjes in de kast hebt liggen.
345 kcal
20 min. bereiden, 45 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
9 sneetjes witbrood
witbrood
100 ml slankroom
slankroom
3 middelgrote eieren
middelgrote eieren
250 gram ricotta
ricotta
150 gram rucola
rucola
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
gedroogde nootmuskaat
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Gezond eten in het najaar - Gezond eten in het najaar
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en zet vast met de rand van de springvorm. Bekleed ook de randen. Verwijder de korst van het brood. Druk het brood tegen de binnenkant van de springvorm.
Roer de room, eieren en ricotta door elkaar. Snijd de rucola fijn en schep deze erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep het mengsel in de vorm.
Bak de cheesecake in midden van oven in ca. 45 min. gaar. Serveer de cheesecake lauw of op kamertemperatuur.
- combinatietipLekker met tomaten- of sinaasappelsalade.
- variatietipVoor wie niet van bruinbrood houdt en toch veel voedingsvezels wil eten, is er een verrijkt soort witbrood op de markt. Daarin zijn de grove bruine vezels van volkorenmeel deels vervangen door fijngemalen witte vezels. Verder is het vetgehalte verlaagd en zijn er vitamines toegevoegd. Het brood wordt in deze cheesecake als 'deeg' gebruikt.
Hartige cheesecake
Bijzonder aan deze taart is de bodem van witbrood. Handig als je nog wat oude sneetjes in de kast hebt liggen.

4 personen
345 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en zet vast met de rand van de springvorm. Bekleed ook de randen. Verwijder de korst van het brood. Druk het brood tegen de binnenkant van de springvorm.
Roer de room, eieren en ricotta door elkaar. Snijd de rucola fijn en schep deze erdoor. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Schep het mengsel in de vorm.
Bak de cheesecake in midden van oven in ca. 45 min. gaar. Serveer de cheesecake lauw of op kamertemperatuur.
combinatietip:Lekker met tomaten- of sinaasappelsalade.
variatietip:Voor wie niet van bruinbrood houdt en toch veel voedingsvezels wil eten, is er een verrijkt soort witbrood op de markt. Daarin zijn de grove bruine vezels van volkorenmeel deels vervangen door fijngemalen witte vezels. Verder is het vetgehalte verlaagd en zijn er vitamines toegevoegd. Het brood wordt in deze cheesecake als 'deeg' gebruikt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
9 sneetjes witbrood
100 ml slankroom
3 middelgrote eieren
250 g ricotta
150 g rucola
1 mespunt gedroogde nootmuskaat
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 24 cm)




