Vislasagne met prei

Receptvideo

- 04:31 min.

Lasagne maken met vis? Bekijk deze receptvideo en zie hoe je vislasagne met prei maakt.

Vislasagne met prei maken:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Smelt 75 gram boter in een pan. Voeg 75 gram bloem toe en laat, terwijl je blijft roeren, 5 minuten garen. Voeg geleidelijk 1 liter visbouillon van een tablet toe als de bloem begint te kleuren. Breng het aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur koken. Roer regelmatig. Snijd de helft van een bakje dille fijn, voeg toe aan de bechamelsaus en breng op smaak met peper en zout.

Prei wassen en bakken
Was 4 preien en snijd ze in halve ringen. Verhit 25 gram boter in een koekenpan en bak de prei 3 minuten op laag vuur. Meng er 250 gram mascarpone door en voeg peper en zout toe. Schenk een dunne laag bechamelsaus in een ovenschaal van 25 bij 35 centimeter en bedek met 4 groene lasagnebladen en een derde van de prei.

Stapelen!
Bedek met 4 groene lasagnebladen, 375 gram ontdooide kabeljauwfilet, peper en zout en wat bechamelsaus. Bedek met 4 groene lasagnebladen, een derde van de prei, 100 gram gerookte zalm en nog wat bechamelsaus. Bedek met 4 groene lasagnebladen, de rest van de prei, 250 gram roze garnalen en de rest van de bechamelsaus. Bak 35 tot 40 minuten in de oven.

Zo maak je vislasagne met prei. Eet smakelijk!