3x vega pinchos

Receptvideo

- 03:24 min.

Ben je op zoek naar een feestelijk en vegetarisch recept voor oud en nieuw? Probeer dan eens het recept van 3 verschillende vega pinchos. In de receptvideo zie je hoe dit lekkere recept stap-voor-stap maakt.

Vega pinchos maken:

Meng 8 gedroogde abrikozen en 4 eetlepels sherry in een kom en laat 1 uur staan. Maal 1 teen knoflook, een half bakje koriander en 4 eetlepels olijfolie 30 seconden in de blender of keukenmachine. Snijd 150 gram harde geitenkaas in blokjes van 2 bij 2 centimeter, meng met de kruidenolie en laat 45 minuten staan.

Schaaf een courgette in lange plakken. Bestrijk ze met 1 eetlepel olijfolie en gril 2 minuten in een grillpan. Keer na 1 minuut en leg op een bord. Bestrooi met peper en zout. Snijd 2 ciabatta’s in 24 sneetjes en gril het brood 3 minuten in de grillpan. Keer halverwege.

Snijd 150 gram Manchegokaas in 16 puntjes. Snijd de paprika’s uit 2 potten gegrilde rode paprika’s in elk 4 ringen. Verdeel de courgette over 8 broodjes. Leg er de gekruide geitenkaas op. Zet vast met een tapasprikker.

Leg telkens 2 Manchegopuntjes op 8 broodjes en leg er een abrikoos op. Zet vast met een tapasprikker.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en bak 8 falafelballetjes 2 minuten. Verdeel de paprika over 8 broodjes en leg er een balletje op. Zet vast met een tapasprikker.

Zo maak je 3 verschillende soorten vegetarische pinchos. Eet smakelijk!