Captain's dinner

Receptvideo

- 02:07 min.

Zin in een stevige Hollandse maaltijd? Deze klassieker met kapucijners en spek is zeer geschikt voor grote trek. Lekker met zelfgemaakte piccalilly erbij.

Captain’s dinner maken:
Snijd 100 gram bloemkool in kleine roosjes en 125 gram winterpeen in blokjes van 1 centimeter en kook ze in 6 minuten beetgaar. Snijd 100 gram zoetzure augurken in blokjes en laat 4 eetlepels zilveruitjes uitlekken.

Bak 250 gram gerookte spekblokjes in een koekenpan op laag vuur in 30 minuten uit. Neem ze met een schuimspaan uit de pan, maar laat het bakvet erin. Breng voor de piccalilly 250 mililiter water, 200 mililiter wittewijnazijn, 3 theelepels geelwortel, 3 eetlepels gembersiroop en 3 eetlepels suiker aan de kook. Voeg al roerend 60 gram allesbinder toe. Laat het geheel binden en zet het vuur laag.

Voeg de bloemkool, peen, augurk en zilveruitjes toe. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen. Breng op smaak met 2 eetlepels mosterd en peper en zout.

Verwarm 990 gram kapucijners met het vocht, maar laat ze niet koken. Verwarm het spekvet vlak voor serveren. Serveer de kapucijners met het spek, het spekvet en de piccalilly.

Zo maak je een Captain’s dinner.Eet smakelijk!