Pompoenstoof

Receptvideo

- 03:16 min.

Zoek je een heerlijk herfstige stoofschotel met pompoen? Probeer dit gerecht, boordevol smaak door de chorizo, voedzaam door de linzen met een fris accent van peterselie.

Pompoenstoof maken:
Halveer 850 gram flespompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd in parten en verwijder de schil. Halveer de parten.

Snijd 250 gram chorizo in plakjes en 2 rode uien in kwarten. Snijd 2 tenen knoflook fijn en 20 gram platte peterselie grof.

Laat 295 gram gegrilde rode paprika uitlekken en snijd in stukjes. Halveer 500 gram krieltjes en laat 400 gram linzen uitlekken.

Bak de chorizo in een gietijzeren pan zonder olie of boter op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan.

Bak in het bakvet de ui met 2 theelepels paprikapoeder 3 minuten op middelhoog vuur. Bak de knoflook 3 minuten mee.

Stoven
Voeg 70 gram tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee. Voeg de paprika, pompoen, krieltjes, 350 mililiter hete kippenbouillon en 150 mililiter witte port toe. Roer door en breng aan de kook.
Leg de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur in 25 minuten gaar stoven. Schep regelmatig om. Voeg de linzen na 15 minuten toe.

Controleer na 20 minuten of de pompoen en de krieltjes gaar zijn. Schep 2/3 van de chorizo met de helft van de peterselie door de stoof. Verdeel de rest van de chorizo en peterselie erover.

Zo maak je pompoenstoof. Eet smakelijk!