bewaar
Pompoenstoof
Pompoenstoof
bewaar

Pompoenstoof

Op de Spaanse toer met chorizo, paprika en tomaat.

30 min. bereiden
25 min. wachten
824waarderingen

Ingrediënten

4 personen

850 g

flespompoen

250 g

chorizoworst

2

rode uien

2 tenen

knoflook

20 g

verse platte peterselie

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

500 g

krieltjes

800 g

bruine linzen in blik

2 tl

paprikapoeder

70 g

tomatenpuree

350 ml

kippenbouillon van tablet

150 ml

witte port

Dit heb je nodig

  • gietijzeren pan

Op de Spaanse toer met chorizo, paprika en tomaat.

Aan de slag

1

Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant met een lepel. Snijd in parten en verwijder de schil. Halveer de parten. Snijd de chorizo in plakjes en de ui in kwarten. Snijd de knoflook fijn en de peterselie grof. Laat de paprika uitlekken en snijd in stukjes. Halveer de krieltjes en laat de linzen uitlekken.

2

Bak de chorizo in een gietijzeren pan zonder olie of boter op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan. Bak in het bakvet de ui met de paprikapoeder 3 min. op middelhoog vuur. Bak de knoflook 3 min. mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak 2 min. mee. Voeg de paprika, pompoen, krieltjes, bouillon en port toe. Roer door en breng aan de kook.

3

Leg de deksel schuin op de pan en laat op laag vuur in 25 min. gaar stoven. Schep regelmatig om. Voeg de linzen na 15 min. toe. Controleer na 20 min. of de pompoen en de krieltjes gaar zijn. Schep 2/3 van de chorizo met de helft van de peterselie door de stoof. Verdeel de rest van de chorizo en peterselie erover.

Pompoenstoof

Instructievideo - 03:16 min.