Italiaans gehaktbrood (polpettone)

Receptvideo

- 03:53 min.

Wil je vanavond een heerlijk Italiaans recept op tafel zetten? Dan is dit Italiaans gehaktbrood echt iets voor jou.

Italiaans gehaktbrood (polpettone) maken:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snipper 1 ui en snijd 1 teen knoflook fijn. Snijd de korstjes van 3 sneetjes witbrood. Laat 1 potje gegrilde paprika’s uitlekken in een vergiet en snijd ze in repen. Snijd 1 bakje platte peterselie fijn en 125 gram mozzarella in plakken.

Vulling
Doe 600 gram Italiaans gekruid gehakt in een kom en meng met de ui en knoflook. Doe 100 milliliter melk in een diep bord en week het brood 2 minuten. Knijp het uit en meng door het gehakt. Bekleed de bodem en de randen van een cakevorm van 30 centimeter met 160 gram pancetta.
Verdeel éénderde van het gehakt over de cakevorm en verdeel hierover de helft van de paprika, de helft van de peterselie en de helft van de mozzarella. Verdeel éénderde van het gehakt en de rest van de paprika, peterselie en mozzarella erover. Verdeel de rest van het gehakt erover en vouw de pancetta eromheen.

Bak in ongeveer 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven, laat 5 minuten rusten in de vorm en schenk dan het vet uit de vorm. Snijd het gehaktbrood in plakken.

Zo maak Italiaans gehaktboord (polpettone). Eet smakelijk!