Sushirol met zalm en avocado

Receptvideo

- 04:10 min.

Zin in sushi? De lekkerste maak je zelf. Zoals deze met zalm en avocado. Makkelijker dan je denkt dus rollen maar.

Sushirol met zalm en avocado maken:
Spoel 500 gram sushirijst af in een zeef onder koud stromend water tot het water bijna niet meer wit kleurt. Laat de rijst 10 minuten staan in een pan met dikke bodem. Voeg 600 milliliter water toe en breng aan de kook. Kook de rijst met deksel op de pan 2 minuten op hoog, 5 minuten op middelhoog en 12 minuten op laag vuur. Zet het vuur uit, neem de deksel van de pan en dek de pan af met een schone theedoek, doe de deksel weer op de pan en laat 15 minuten staan.

Dressing
Verwarm 6 eetlepels rijstazijn, 2 theelepels zeezout en 4 theelepels suiker en roer tot de suiker en het zout zijn opgelost. Laat afkoelen. Schep de rijst in een lage schaal. Sprenkel de dressing erover. Schep om en waaier koel met een waaier of een krant. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Rollen!
Snijd 200 gram verse zalmfilet met een scherp mes in de lengte in repen van 1 centimeter breed. Snijd 1 eetrijpe avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen van 1 centimeter breed. Wikkel een bamboematje in vershoudfolie. Verdeel met vochtige handen een laag rijst van 1 centimeter dik over 1 norivel, maar laat 2 centimeter aan de bovenzijde vrij. Druk stevig aan. Leg op 4 centimeter van de onderzijde, over de hele breedte, wat repen zalm, avocado en een halve theelepel wasabi. Rol met het bamboematje van onder naar boven strak op.
Doop een scherp mes in heet water en snijd de rol in 6 gelijke stukken. Maak zo nog 4 rollen. Serveer met sojasaus, wasabi en ingelegde gember.

Bekijk ook de video sushi maken.
Zo maak je Sushirol met zalm en avocado.
Eet smakelijk!

Let op: Verwerk rauwe vis zo vers mogelijk en houd hem gekoeld tot gebruik.