Tom yam kung

Receptvideo

- 03:53 min.

De beste nummers uit het oosten. Zoals tom yam kung een pikant heldere soep uit Thailand.

Tom yam kung maken:
Pel 300 gram ontdooide reuzengarnalen en verwijder met een scherp mesje het darmkanaal. Bewaar de schalen. Schil en halveer 2 centimeter verse gember en snijd 2 stengels citroengras in stukken. Snijd de blaadjes van 15 gram koriander fijn en houd de steeltjes apart. Halveer de limoen. Doe een helft samen met de schalen van de garnalen 1 kippenbouillontablet, de koriandersteeltjes en de helft van de gember in een pan. Voeg 1,5 liter water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 15 minuten trekken.

Vijzelen
Zeef de bouillon. Plet het citroengras in de vijzel en voeg toe aan de bouillon. Houd 20 minuten tegen de kook aan. Snijd 250 gram kastanjechampignons in plakjes en maak 200 gram peultjes schoon. Voeg de champignons toe en laat nog 5 minuten staan. Voeg de garnalen toe en laat in 5 minuten gaar worden. Kook ondertussen de peultjes 1 minuut en giet af. Snijd het steeltje van 1 rode peper en snijd de peper fijn. Laat 1 blikje bamboescheuten uitlekken. Vijzel de rest van de gember, de rode peper en 2 eetlepels vissaus tot pasta.
Doe samen met de peultjes en bamboescheuten bij de soep. Serveer met de koriander en eventueel met de rest van de limoen: in partjes of alleen het sap.

Zo maak je tom yam kung. Eet smakelijk!