Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 2 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Schenk de hoy sin saus en rijstazijn erbij en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper.
Giet de sperziebonen af en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst met het rundvleesmengsel en de bonen over 4 kommen. Lekker met wat grofgehakte cashewnoten.
- algemeenBesprenkel de sperziebonen met 2 tl sesamolie (flesje 250 ml) en bestrooi met 1 el geroosterd sesamzaad (bakje 100 g) voor een extra rijk oosters aroma.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Kung po beef

hoofdgerecht
4 personen
530 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
Verhit de olie in een wok en roerbak de runderreepjes 2 min. Voeg de paprika toe en bak 2 min. mee. Schenk de hoy sin saus en rijstazijn erbij en warm nog 2 min. door. Breng op smaak met peper.
Giet de sperziebonen af en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de rijst met het rundvleesmengsel en de bonen over 4 kommen. Lekker met wat grofgehakte cashewnoten.
algemeen:Besprenkel de sperziebonen met 2 tl sesamolie (flesje 250 ml) en bestrooi met 1 el geroosterd sesamzaad (bakje 100 g) voor een extra rijk oosters aroma.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
300 g witte rijst
600 g sperziebonen
2 el Oosterse wokolie
1 schaal naturel runderreepjes
1 groene paprika
4 el hoy sin saus
2 el rijstazijn