Koninklijke bonbons

Receptvideo

- 04:04 min.

Ben je op zoek naar een leuk én lekker recept dat je op Koningsdag kunt maken en verkopen? Zoek dan niet verder, want met dit recept gaat het zeker lukken!

Koninklijke bonbons maken
Knip een stuk bakpapier af voor in het bakblik of de schaal en knip de hoekjes in. Vouw het bakpapier in het blik of de schaal en knip precies op maat. Hak met een mes 500 gram chocolade in kleine stukjes. Doe 150 milliliter slagroom in een steelpan en zet de pan op het vuur. Wacht net zo lang tot de slagroom bijna kookt. Doe de chocolade in een grote glazen kom. Hang de kom in een pan met een laagje heel heet water. Pas op dat de bodem van de kom het water niet raakt. Schenk de hete slagroom over de chocolade. Zet de pan met de kom op het vuur en laat de chocolade smelten. Roer af en toe zodat de chocolade mooi glad wordt. Schenk de chocolade in het bakblik. Zet het in de koelkast en wacht 3 uur, tot de chocolade hard is.

Koekkruimels
Doe 2 digestive koekjes in een diepvrieszak of een stevig plastic zakje. Rol de koekjes met een deegroller tot fijne kruimels. Til met het bakpapier voorzichtig het chocoladeblok uit het bakblik of de schaal. Snijd de chocolade in allemaal dezelfde blokjes van ongeveer 3 bij 3 centimeter. Snijd daarvoor 7 keer van boven naar beneden en 7 keer van links naar rechts. Bestrijk met een gewoon mes alle blokjes met een beetje witte chocoladepasta. Versier de bonbons met de koekkruimels, 5 mini-marshmallows (eet de roze op), 4 eetlepels blauwe rode en oranje smarties, 4 eetlepels blauwe en witte muisjes en 33 gram hagelpret. Leg ze in een cupcakevormpje. Knip een randje van de cupcakevormpjes als ze te groot zijn voor de bonbons. Zo maak je Koninklijke bonbons.