Garnalensaté met ananas

Receptvideo

- 03:03 min.

Ben je op zoek naar een lekker recept voor een zomerse barbecue? Met deze garnalensaté met ananas zet je je bbq-gasten écht iets verrassends voor.

Garnalensaté met ananas maken:
Zorg dat 500 gram rauwe en ongepelde zoutwatergarnalen ontdooid zijn. Je kunt de garnalen ook laten ontdooien in een vergiet onder koud stromend water. Snijd de onderkant van 1 stengel citroengras. Verwijder het buitenste blad en snijd de stengel in kleine stukjes. Doe het citroengras samen met 2 centimeter geschilde gember, 2 tenen knoflook en eventueel zout in de vijzel. Stamp flink tot alles fijn is.

Marinade
Rasp de gele schil van 1 schoongeboende citroen en pers de vrucht uit. Houd het sap apart en stamp het rasp, anderhalve eetlepel donkere basterdsuiker en een halve eetlepel sambal oelek erdoor. Neem de pasta uit de vijzel en meng met 3 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sesamolie en 2 eetlepels citroensap in een kom tot een marinade.

Saté rijgen
Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en laat het staartje zitten. Rijg de garnalen om en om met 400 gram verse ananasstukjes aan 12 in water geweekte satéprikkers. Schenk de marinade over de garnalen en laat afgedekt in de koelkast minimaal 45 minuten marineren. Steek ondertussen de barbecue aan. Neem de saté uit de koelkast. Gril in porties in 3 tot 4 minuten goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Zo maak je garnalensaté met ananas.